Week van Zorg en Welzijn in Friesland

LIMOR opent haar deuren

Van 16 tot en met 21 maart 2015 vindt voor de derde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo ook LIMOR. Wees welkom om een kijkje te nemen in crisisopvang Gonggrijpstraat in Sneek.


Nieuwsgierig naar onze opvang en bezigheden? Op zaterdag 21 maart 2015 zetten wij van 14.00 tot 16.00 uur de deuren open aan de Gonggrijpstraat nummer 9. Het team en een aantal bewoners van onze crisisopvang in Sneek staan u graag te woord. Ook is er de mogelijkheid een van de appartementen in onze opvang te bezichtigen.

Over crisisopvang Gonggrijpstraat

Onze crisisopvang is bedoeld voor gezinnen, alleenstaanden, jongeren in crisissituaties die om welke reden dan ook dakloos zijn geworden. We bieden in eerste instantie onderdak en een veilige omgeving. De opvang kent geen wachtlijst en is van korte duur: altijd wordt gewerkt aan een zo spoedig mogelijk vertrek. Het verblijf is daarom altijd zo lang als nodig, maar zo kort als mogelijk. Ook mensen buiten de provincie Friesland zijn welkom in onze opvang.

Ook Housing First

Vanuit deze locatie bieden we ook begeleiding aan cliënten van Housing First. Deze begeleiding is bedoeld voor de groep dak- en thuislozen die vaak een langdurig zwervend bestaan leiden. De cliënt krijgt eerst een eigen woning zonder dat vooraf aan allerlei voorwaarden (bijvoorbeeld clean zijn) moet zijn voldaan. De enige afspraak: de cliënt is bereid begeleiding en ondersteuning te accepteren. Ondersteuning die onvoorwaardelijk wordt geboden. Juist deze onvoorwaardelijkheid blijkt de drijvende kracht achter Housing First. Vaak staan cliënten na een traject weer open voor andere vormen van hulp die anders hardnekkig worden geweigerd.

 

Meer horen? Wij ontmoeten u graag op zaterdag 21 maart!

 

Delen: