Krachtgerichte ondersteuning

Derde kernprincipe Housing First Jongeren

Plus

In onze ondersteuning staan krachten, talenten en mogelijkheden centraal. We gaan daarbij verder dan het enkel aanbieden van huisvesting. We richten ons op het volledig welzijn. 

 

We weten dat veel van de jongeren die we ondersteunen traumatische ervaringen hebben opgedaan die cognitieve ontwikkeling, de besluitvorming en het vermogen om zich te hechten ondermijnen. Daarom werken we aan het opbouwen van vaardigheden, gezondheid en veerkracht. De ervaring leert dat dankzij deze op kracht gerichte aanpak de eigenwaarde groeit en het toekomstperspectief hoopvoller wordt. Een gezonde overgang naar volwassenheid staat hierbij centraal.

 

Wij geloven in eenieders mogelijkheden om een positief leven op te bouwen. Vertrouwen in de goede afloop is hierbij onmisbaar. Zodat de jongeren een kans krijgen om tot hun volle potentie te komen en gaan geloven in zichzelf en in de toekomst.

Begeleider Karima: “Dat geeft mij aan het einde van de dag echt voldoening. Dat de jongeren beseffen: ‘Ik kan het ook echt wel alleen’. Als jij iets voor ogen hebt en je wilt écht iets bereiken, ga er dan gewoon voor. We blijven ten alle tijden naast de jongeren staan. Op die manier laten we zien dat het niet uitmaakt als je fouten maakt. Wij zijn er voor je. En dan kijken we samen hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen.  
> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl