Crowdfunding: biografie #Alarmbellen

Begin 2015 verliest Chafik Chnachi zijn baan en relatie. Hij belandt in de daklozenopvang De Herberg in Zwolle waar hij hulp krijgt om zijn leven weer op de rit te krijgen. Inmiddels woont hij al weer enige tijd in Oldebroek en heeft één wens. Een wens die zijn begeleider van Zwolle Actief (samenwerkingsverband tussen LIMOR, Dimence, Leger des Heils, RIBW Overijssel, Tactus en Travers) niet heeft losgelaten.

 

Levensverhaal

In oktober 2015 was het tien jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door de Schipholbrand. Elf uitgeprocedeerde illegalen kwamen om het leven in een verwoestende brand in het uitzetcentrum op Schiphol-Oost. Chafik uit Zwolle overleefde het wel, maar ondervindt nog iedere dag de gevolgen. Er is bij hem een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) vastgesteld en is onder behandeling. Zijn ervaringen wil Chafik laten optekenen in een boek met zijn levensverhaal.
 

Crowdfunding

Met zijn begeleider van Zwolle Actief heeft Chafik een plan gemaakt om via crowdfunding zijn wens in vervulling te laten gaan. Donateurs kunnen intekenen op één of meerdere exemplaren. Als het benodigde bedrag wordt opgehaald, wordt Chafik zijn verhaal geschreven door schrijfster Yvonne de Haan. In april 2016 wordt het boek uitgegeven. Wethouder Nelleke Vedelaar heeft inmiddels het eerste exemplaar “gekocht”.
 

Alarmbellen

Op de website lovetofund kun je onder de projectnaam ‘Alarmbellen’ een boek bestellen en eventueel een persoonlijke boodschap achterlaten. Om het boek te kunnen uitgeven moeten er 350 boeken ‘gefund’ worden. Als je met de campagne mee doet, krijg je een persoonlijke uitnodiging voor de boekpresentatie en een gesigneerd exemplaar door Chafik.


Meer weten?

Wil je meer weten over deze campagne of wil je Chafik steunen? Kijk dan op de website van lovetofund.

Delen: