Dag van de Mantelzorg

'Allemaal verhalen'

Mantelzorgers staan vaak dag en nacht klaar voor hun naasten. Maar één dag per jaar staan zij zelf in het middelpunt: op de Dag van de Mantelzorg.  Maandag 10 november a.s. organiseert het Steunpunt Mantelzorg Delft, in samenwerking met DOK, LIMOR en de Ontmoetingscentra de Dag van de Mantelzorg 2014.

Het thema is 'Allemaal Verhalen' en mede daarom is de locatie deze keer de bibliotheek DOK Centrum aan het Vesteplein. Van 14.00 tot 16.30 uur is daar van alles te doen voor mantelzorgers en andere belangstellenden. Deelname is gratis. Ook ’s avonds is er wat te doen: vanaf 19.30 uur is er de voorstelling Muziekbonbons.  Deze avond staan de deuren van het Alzheimer Café in de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 open voor alle mantelzorgers en hun naasten.

Mantelzorg in beeld

In DOK worden door middel van optredens, foto’s en exposities verhalen van mantelzorgers verteld en in beeld gebracht. Eenmalig, en speciaal voor deze middag samengesteld, wordt er op het grote scherm in de leeszaal een fotopresentatie over mantelzorg vertoond: Mantelzorg in Beeld. Ook is er een foto-expositie van Marion van Kleef met mantelzorg als onderwerp en verschillende mantelzorgers die ook kunstenaar zijn, laten hun werk zien. Er is een informatie- en activiteitenmarkt, een ggz-inspiratiehoek en er is gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten en met hen af te spreken in de Meet & Match ruimte. Daarnaast kan er kennisgemaakt worden en deelgenomen aan verschillende workshops, waaronder mindfulness, verhalende-  en creatieve coaching, zingen, levensverhalen, levensboek en creatief schrijven. In de ontspanningshoek kunnen de bezoekers genieten van diverse massages en behandelingen en in de creatieve hoek kunnen ze onder professionele begeleiding creatief aan de slag.

Deelnemende organisaties

Deelnemers aan de informatie- en activiteitenmarkt zijn onder meer: Steunpunt Mantelzorg Delft, de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest, GIDS GGZ, LIMOR, Ypsilon en vrijwilligersorganisaties zoals VPTZ, Alzheimer DWO, Vitalis, Interkerkelijk Stadsdiakonaat en Autisme Informatiecentrum. 

Delen: