Forensisch Forum Groningen

Op 1 november 2016 vindt de 2e bijeenkomst van Forensisch Forum Groningen plaats. Een dag voor en door professionals, met als doel de lokale en regionale samenwerking binnen de forensische sector te bevorderen. LIMOR is een van de medeorganisatoren.


De dag wordt georganiseerd middels crowdfunding en in gezamenlijkheid met de keten. Doordat alle deelnemende organisaties een financiële bijdrage leveren aan de totstandkoming van deze dag, wordt het ook echt een dag van de forensische keten zelf. Het is fantastisch dat deze dag volledig middels crowdfunding gefinancierd wordt!
 
De initiators, Wietse Bouwsma en Anna Smith, hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘de moraal in de forensische keten’. Het werken met forensische cliënten omvat allerlei ethische en morele dilemma’s. Denk bijvoorbeeld aan het spectrum van macht, onmacht en autonomie. Wat zijn de heersende opvattingen binnen de forensische keten met betrekking tot strafoplegging of behandeling en begeleiding? Hoe verhoud je je hiertoe als hulpverlener in een forensische setting? Waarom doe je wat je doet? En op basis waarvan?

Programma

Wat valt er dit jaar te verwachten? Interessante sprekers, inhoudelijk boeiende workshops en genoeg tijd om te netwerken. Ook dit jaar -met dank aan de medeorganisatoren- is er sprake van een mooi en inhoudelijk sterk programma met o.a. sprekers als Jan de Cock (ontwikkelingswerker/ schrijver/ auteur o.a. bekend van het boek ‘Hotel Prison’ en ‘De kelders van Congo’) en Gabriël Anthonio (Bestuurder VNN en als Bijzonder hoogleraar verbonden aan de RUG). In de middag is er op diverse manieren aandacht voor ‘de moraal in de forensische keten’. De dag wordt begeleid door Cunera van Selm (RTV Noord).

 

Aanmelding

Aanmelding en deelname geschiedt op basis van uitnodiging. Geïnteresseerden kunnen mailen met FFG@vnn.nl Volg het laatste nieuws op Twitter https://twitter.com/ForensischForum en wordt lid op LinkedIn van de groep Forensisch Forum Groningen.

 

Delen: