Gratis knipbeurt voor Zwolse daklozen

Hair Today en InToHair, kapsalons in Zwolle, hebben gereageerd op een Twitter-oproep van LIMOR, Zwolle Actief en de Herberg om zwerfjongeren en daklozen een gratis knipbeurt te geven.

 

Vaak hebben zwerfjongeren en daklozen weinig te besteden. Een verzorgd uiterlijk door een bezoekje aan de kapper schiet er dan als eerste bij in. De decembermaand is voor Herberggasten en zwerfjongeren een extra moeilijke maand omdat alles dan in het teken staat van feest, familie, mooie kleren en cadeaus. Dat is confronterend als je in een daklozenopvang verblijft, waar dit allemaal niet voor je is weggelegd.


Feestelijke decembermaand

Om de decembermaand toch een beetje feestelijk te maken hebben Hair Today, InToHair, LIMOR, Zwolle Actief en de Herberg de handen ineen geslagen om het mogelijk te maken dat daklozen een gratis haarverzorging krijgen. Het gebeurt vaker dat Hair Today en InToHair zich inzetten voor goede doelen. Hair Today organiseert jaarlijks een verwendag voor Stichting Focus en Peter Lint van InToHair is initiatiefnemer van ‘Uitgesteld Kopje Knippen’, een initiatief waarbij kappers en sponsors het mogelijk maken dat mensen die onder het bestaansminimum leven, toch gekapt worden zodat ze er goed uitzien als ze bijvoorbeeld solliciteren. De daklozen zijn enthousiast over het aanbod van de kappers. Een van hen reageerde: ‘Ik wilde al weken naar de kapper maar had hier geen geld voor. Dit aanbod komt voor mij precies op het goede moment’!
 
 

Delen: 
Plus