Hoarding congres LIMOR

Hoarding congres LIMOR: Wie wat bewaart, heeft wat
Datum: donderdag 11 oktober 2018
Plaats: WestCord WTC Hotel Leeuwarden
 

LIMOR organiseert op donderdag 11 oktober in Westcord WTC Hotel in Leeuwarden het congres: Wie wat bewaart heeft wat. Tijdens dit congres staat de problematische verzamelstoornis, ook wel hoarding genoemd, centraal.

LIMOR krijgt vanuit verschillende gemeenten steeds vaker aanmeldingen van cliënten met een problematische verzamelstoornis, ook wel hoarding genoemd. Over deze stoornis bestaat nog te weinig kennis bij betrokken instanties, waardoor veel van deze cliënten onvoldoende effectief worden geholpen. Tijdens dit congres ontmoet u sprekers uit verschillende hoeken van het zorgveld en doet een cliënt zijn verhaal. Genoeg reden om aanwezig te zijn bij dit bijzondere congres dus!

 

Dagprogramma    o.l.v. dagvoorzitter Roelof Lousma

09.30 – 10.00 uur    Ontvangst met koffie, thee en lekkers        

10.00 – 12.00 uur    Plenair programma

  • Irma van Steijn: Wat gebeurt er in het hoofd van een hoarding-cliënt
  • Colette de Jong + Ike Post: Animal hoarding
  • Kyllian de Leeuw: Een kijkje in mijn leven 

12.00 – 13.00 uur    Lunch

13.00 – 16.00 uur Kenniscarrousel: 4x kennissessie

  • Kennissessie Irma van Steijn: hoe benader je iemand, samenwerkende hulpverleners
  • Kennissessie Nieske Bergmans en Gerard Oosterlaar: hoe zijn wij als GGD-zorgverlener betrokken bij de problematiek rondom hoarding
  • Kennissessie LIMOR Jeanet Regnerus en Bert Santema: hoe wij werken + autisme en hoarding
  • Kennissessie Tom van Mourik: gedwongen en vrijwillig kader

16.00 – 17.00 uur    Borrel + netwerken
 

Sprekers hoarding congres
Irma van Steijn

Irma van Steijn is samen met haar man Bernard Maarsingh directeur en eigenaar van Maarsingh & van Steijn. Zij heeft drie gecertificeerde specialisaties: GZ-psycholoog, A&O- psycholoog en seksuoloog NVVS. Irma denkt niet in psychologische stoornissen, maar in een enorme diversiteit in mensen. Als je alleen achteruit kijkt, mist al het moois op het pad dat voor je ligt. Irma is tevens de vaste conflictbemiddelaar bij het tv-programma Bonje met de Buren en schuift regelmatig aan bij programma’s van Omrop Fryslân. 

Colette de Jong en Ike Post

Colette is handhaver in Noord-Nederland van het land en komt de meest schrijnende gevallen tegen waar het gaat om verwaarloosde dieren. Zij neemt ons mee in de dagelijkse praktijk van haar werk. Yke Post is coördinator toezicht dierenwelzijn van de Dierenbescherming. Samen geven ze een goed beeld van animal hoarding. Hoe signaleer je wanneer het leven met huisdieren langzamerhand uit de hand gaat lopen en hoe meld je dit?

Tom van Mourik

Toms politieke carrière is lang en indrukwekkend. Momenteel is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Smallingerland. Vanuit zijn rol als burgemeester heeft hij meerdere keren te maken gehad met inwoners waarbij de verzameldrang dusdanige vormen aannam dat de gemeente moest ingrijpen. Tom vertelt over zijn ervaringen en over de mogelijkheden van samenwerking vanuit het gedwongen kader van de gemeente en het vrijwillig kader van LIMOR.

Nieske Bergmans en Gerard Oosterlaar

Nieske Bergmans werkt bij de GGD Fryslân als sociaal verpleegkundige OGGZ. Gerard Oosterlaar is SPV’er en medewerker hygiënische probleemhuishoudens bij GGD Zwolle. Wat komen zij tegen? Waar moet je op letten? Wat doe je wel en wat doe je vooral niet? De praktijkvoorbeelden van Nieske en Gerard bewijzen eens te meer dat we als zorgverleners en directbetrokkenen de problematiek rondom hoarding een doordachte aanpak vraagt. 

Bert Santema en Jeanet Regnerus

Bert en Jeanet zijn gepassioneerde medewerkers uit het ambulante team van LIMOR Friesland Noord. Ze hebben ruime ervaring met hoarding-cliënten. Jeanet heeft de opleiding Aanpak vervuiling en hoarding gevolgd. Bert is afgestudeerd in de Master Autisme. Aan de hand van theoretische kaders voeren Bert en Jeanet ons langs heftige en ontroerende situaties in de praktijk, waarbij het verband tussen hoarding en autisme wordt verduidelijkt.

Kyllian de Leeuw

Kyllian is cliënt van LIMOR. Speciaal voor dit congres is Kyllian bereid gevonden om ons een kijkje te geven in zijn leven. Waarmee vult hij zijn dagen, welk werk verricht hij en hoe kijkt hij aan tegen zijn vele verzamelingen die zijn woning domineren en waarop hij langzaam maar zeker meer grip op lijkt te krijgen? Kyllians verhaal is ook te vinden in het LIMOR jaarbericht 2017

Roelof Lousma

Roelof Lousma heeft jarenlange ervaring als presentator van live tv-programma’s. Hij verzorgt tevens presentatietrainingen en interviewtrainingen. Voor hem is niets dodelijker dan een saaie presentatie voor mensen die meer bezig zijn met hun smartphone dan met waar het om gaat. Roelof weet dan ook precies wat nodig is om het publiek te boeien en op het puntje van hun stoel te houden. U bent gewaarschuwd… :)

Locatie, datum, tijden en toegangsprijzen
Datum 11 oktober 2018
Tijd 09.30 – 17.00 uur
Locatie WestCord WTC Hotel Leeuwarden, Heliconweg 52, Leeuwarden
Entreekaarten: reguliere prijs: 230 euro (excl. btw)
voorverkoopprijs t/m 1 augustus: 200 euro (excl. btw)
Entreekaarten

Reguliere prijs: 230 euro (excl. btw)

Voorverkoopprijs t/m 1 augustus: 200 euro (excl. btw)

Inclusief    congresbezoek, koffie/thee/water/lekkers, lunch, afsluitende borrel

Klik hier om de PDF versie van de uitnodiging te downloaden

Het congres is geweest, aanmelden is niet meer mogelijk. Benieuwd hoe ons Hoarding congres was? Lees het hier.

Delen: