Hoe ga je om met ‘zorgwekkende zorgmijders’?

Housing First verzorgt workshop op congres ‘Doen wat werkt’ in Zwolle

Op 10 maart 2020 vindt het congres ‘Doen wat werkt’ plaats in Zwolle. Tijdens dit congres geeft LIMOR Kwartiermaker Melanie Schmit samen met Anke Jansen namens Housing First Nederland een workshop. De workshop is bedoeld voor professionals in het sociaal domein en leert je kijken naar de mens achter het moeilijke gedrag.

 

Over de workshop 

Als je in het sociaal domein werkt dan heb je er hoogstwaarschijnlijk regelmatig mee te maken: ‘moeilijke mensen’. Mensen die niet geholpen lijken te willen worden en daarmee de titel  ‘onbegeleidbaar’ krijgen. Juist deze mensen ondersteunen wij succesvol bij Housing First. Wij snappen als geen ander dat het voor professionals die hier niet dagelijks mee van doen hebben een uitdaging kan zijn om met deze doelgroep en het lastige gedrag om te gaan.  Vanuit onwetendheid en onmacht kunnen dan oordelen ontstaan en dat is zonde!

 

In de workshop Hoe ga je om met ‘zorgwekkende zorgmijders’? leer je hoe dit gedrag doorbroken kan worden of hoe je ermee om kunt gaan. Daarvoor gaan we eerst kijken naar de behoefte die schuil gaat achter het gedrag. Welke ‘verkeerde’ strategieën mensen soms gebruiken om deze behoefte te vervullen en hoe gemakkelijk dit opnieuw tot teleurstellingen leidt. Wat zijn mogelijke triggers? Wat kan re-traumatiserend zijn? We bekijken hoe traumasensitief werken kan helpen en geven je tools om op een prettige manier het contact te vinden, wanneer dit niet vanzelf gaat.

 

Deze aanpak en visie is onlosmakelijk verbonden met het gedachtegoed van Housing First. Graag geven we je een inkijk in onze aanpak en delen we de kennis achter onze grondhouding. Housing First werkt het beste wanneer er sprake is van een integrale aanpak. Samen kunnen wij voor deze mensen het verschil maken.

 

Over het congres

Het congres ‘Doen wat werkt’ heeft als doel te leren van praktijkvoorbeelden. Ruim 50 organisaties delen op 10 maart wat werkt. Het congres vindt plaats in Zwolle.

 

 

Delen: