Housing First Europe Hub lanceert Europese gids Housing First Jongeren

De Europese Housing First gids voor jongeren is nu beschikbaar. Nog wel in het Engels maar inhoudelijk is de gids aangepast aan de context van Europa én, de naam zegt het al, aan jongeren.

 

Nederland telt rond de 13.000 dak- en thuisloze jongeren. Dat is maar liefst een verdrievoudiging in tien jaar tijd! Een aanpak van de dak- en thuisloosheid gericht op jongeren is noodzakelijk. Housing First Jongeren is effectief, weten wij uit ervaring. We zijn dan ook verheugd met de lancering van de Europese Housing First gids voor beleidsmakers en hulpverleners die Housing First praktijken (willen) opzetten.

 

Het aantal dakloze jongeren in Nederland is in tien jaar tijd verdrievoudigd. Een aanpak gericht op de specifieke behoeften en ontwikkeling van jongeren is noodzakelijk.

Housing First Jongeren sluit aan bij de specifieke behoeften en ontwikkeling van jongeren. Zij bevinden zich in een andere levensfase dan volwassenen. Waar je bij volwassenen veelal de autonomie herstelt, richt de aanpak bij jongeren zich meer op het ontwikkelen van die autonomie. Dat vraagt om een gerichte aanpak.
 

Gids Housing First Europe ontwikkeld op initiatief van Housing First Europe Hub

De gids is tot stand gekomen op initiatief van de Housing First Europe Hub en in samenwerking met partnerorganisaties in Canada, Ierland, Schotland en Nederland. En, daar zijn wij heel trots op, vanaf blz. 49 lees je over onze Housing First Jongeren in Den Haag. Liever in het Nederlands lezen? Klik hier voor de vertaling

 

Aan de slag met Housing First Jongeren!

Wil je ook aan de slag met Housing First Jongeren, of meer weten? Klik hier voor meer informatie. Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij implementatie van Housing First. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl 
 
Klik hier om de Housing First for Youth guide te downloaden.

 

Delen: 
Plus