JCI Zwolle sponsort bootreis voor dak- en thuislozen

Een groep dak- en thuislozen door een bootreis op adem laten komen en een nieuwe mindset bieden. Dat hoopt JCI Zwolle, een serviceclub voor jonge ondernemers, te bereiken door hun sponsoractie. Elk jaar selecteren zij een stichting of project dat ze een jaar lang actief ondersteunen. Dit jaar valt de keuze op Stichting de Herberg en Zwolle Actief, een project waarbij dak- en thuislozen in Zwolle aan een dagbesteding geholpen worden.  

 

Sponsoring

JCI Zwolle spant zich komende tijd in om het benodigde bedrag voor deze bootreis bij elkaar te brengen. Eind mei dragen rond de 80 ondernemers uit de regio hun steentje bij door mee te spelen in een golfwedstrijd en zo deze dag te sponsoren. De SMG Groep uit Hasselt is hoofdsponsor 2015 en zal de opbrengst van het evenement aan het einde van de dag aan Stichting De Herberg en Zwolle Actief overhandigen.


Bootreis

Stichting de Herberg en Zwolle Actief slaan de handen ineen en organiseren de bootreis, die een week duurt. Hiermee bieden zij de dak- en thuislozen de mogelijkheid om een week bij te tanken, zodat zij afstand kunnen nemen van hun situatie en weer kunnen ervaren dat het leven ook mooie kanten heeft.


Zwolle Actief

Zwolle Actief richt zich op activering van dak- en thuislozen in Zwolle. Het uitgangspunt hierbij is dat het voor ieder mens goed is om daginvulling te hebben. Dit kan variëren van dagelijks een kopje koffie drinken in een buurthuis, tot een volledig betaalde baan. Zwolle Actief heeft als doel om samen met haar deelnemers op zoek te gaan naar een passende daginvulling en hen tijdens deze zoektocht te ondersteunen. Zwolle Actief is een initiatief van Tactus, RIBWGO, Travers, Dimence, Leger des Heils en LIMOR.


Stichting de Herberg

De Herberg biedt opvang aan mensen die dakloos zijn geraakt. Met in totaal 75 plaatsen is de Herberg de grootste opvang in regio Zwolle. Naast bed, bad en brood biedt de Herberg samen met partners begeleiding bij inventarisatie, stabilisatie en uitstroom. Het doel is uiteindelijk dat daklozen weer een goede plek krijgen om te wonen en een betere toekomst tegemoet te gaan.

 

Delen: