'Kinderkamers' in crisisopvang Sneek

Het Vergeten Kind zorgt voor fijne speel- en leefomgeving voor kinderen

Stichting Het Vergeten Kind heeft vier appartementen van de LIMOR crisisopvang in Sneek opgeknapt. De appartementen zijn omgetoverd tot kindvriendelijke woningen waar kinderen uit de crisisopvang heerlijk kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Hier kunnen zij tot rust kunnen komen en hun stressvolle, traumatische ervaringen beter verwerken.

 

 

Feestelijke opening met Juvat Westendorp, ambassadeur van Het Vergeten Kind

LIMOR en Het Vergeten Kind toonden vandaag de vernieuwde appartementen aan de bewoners van de crisisopvang en andere geïnteresseerden. Ook ambassadeur Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en GTST) was aanwezig bij deze feestelijke opening om de samenwerking en het eindresultaat te vieren. 

"Wat een mooie samenwerking tussen Het Vergeten Kind en LIMOR, samen kunnen we het verschil maken. We moeten niet weglopen voor deze kinderen, we moeten er zijn voor hen & onze handen in één slaan" aldus Juvat Westendorp.

LIMOR is de Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie. Een instelling voor mensen die om welke reden dan ook diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Denk aan dak- en thuislozen, verslaafden, ex-gedetineerden, mensen met psychische problemen of schulden. In 2015 heeft LIMOR in Friesland rond de 200 personen en gezinnen opgevangen, waaronder 67 kinderen.

Dirk Huisman, de directeur van LIMOR, is heel erg blij met de samenwerking met Het Vergeten Kind. Door de mooie samenwerking is er weer een doel behaald binnen LIMOR: 'Als LIMOR willen wij een veilige omgeving voor kinderen in de opvang, een plek die bij hun past. Een omgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen en niet bedreigd voelen. Wij zijn Het Vergeten Kind dankbaar voor het realiseren van deze veilige en warme plek'. 

Delen: