LIMOR ambieert meer Housing First praktijken in Nederland

Het plaatsen van daklozen in huurhuizen leidt meestal tot stabiele huisvesting. Dit blijkt uit een landelijk evaluatieonderzoek naar de Housing First methode, uitgevoerd door *Impuls. Cliënten en begeleiders van o.a. LIMOR maakten deel uit van dit onderzoek en zijn anderhalf jaar gevolgd en geïnterviewd.

 

Groot verschil in aanpak begeleiding

Gedurende het onderzoek blijkt dat onze cliënten de Housing First aanpak een groot verschil vinden vergeleken met eerder ontvangen begeleiding. Zij zijn veel positiever over Housing First en vinden dat begeleiders die volgens deze methode werken ‘betrokken en positief zijn’, ‘vanuit het hart werken’ en ‘net iets meer doen’. Ook ervaren cliënten meer vrijheid en minder sturing. Zij benoemen het krijgen van een eigen woning en het op eigen wijze kunnen werken aan herstel, als werkzame elementen van Housing First. (Meer lezen over de uitkomsten van het onderzoek? Kijk onderaan dit nieuwsbericht)

 

Leidend in beëindigen dakloosheid

De uitkomsten van dit onderzoek sterkt LIMOR in de overtuiging dat de Housing First aanpak effectief is. LIMOR werkt al een aantal jaren volgens deze methode en heeft de ambitie om Housing First door te ontwikkelen in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Zodat Housing First dé leidende aanpak wordt om dakloosheid te beëindigen!

 

Housing First LIMOR: flexibel en fantasierijk

De ondersteuning van LIMOR is aanpasbaar, flexibel en fantasierijk. De intensiteit kan stijgen en dalen op basis van de individuele behoefte, zodat we kunnen reageren wanneer iemand meer of minder hulp nodig heeft op een dagelijkse basis. Het Housing First team is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. De ondersteuning hoeft niet permanent te zijn. Behoeften veranderen na verloop van tijd . Een cruciaal element van Housing First is dan ook dat wij zo lang als nodig én zoveel als nodig ondersteuning bieden.

 

Meer weten?

Heeft u behoefte aan een bezoek van een van onze Housing First experts? Neem dan contact op met Melanie Schmit (mschmit@limor.nl). U kunt op onze website ook meer lezen over Housing First  [regio Zuid-Holland of in onze noordelijke regio's].


*Impuls – onderzoekscentrum maatschappelijke zorg van het Radboudumc, heeft onderzoek gedaan naar de werkzaamheid, kosten en baten van Housing First. Het onderzoek had een looptijd van 18 maanden. In december 2018 zijn de resultaten gedeeld van het stimuleringsprogramma van Housing First. Lees hierover meer via deze link.

 

Delen: 
Plus