LIMOR bezoekt internationale Housing First bijeenkomst

In december 2017 vond het “train-de-trainer” congres plaats in Milaan. Een congres waar mensen uit elf verschillende landen bijeenkwamen om de ontwikkelingen van Housing First binnen Europa te bespreken, van elkaar te leren en een trainingsopzet te maken. Met als doel een pool van ervaren Housing First trainers te creëren die hun kennis verder kunnen verspreiden binnen Europa. Ook LIMOR was van de partij.


Eigen (t)huis een basisrecht

Melanie Schmit, manager bij LIMOR in Den Haag, reisde af naar Milaan om het congres bij te wonen. Zij heeft ruime ervaring met Housing First binnen LIMOR. Melanie: “Het congres heeft me gesterkt in mijn overtuigingen. Namelijk dat een eigen (t)huis voor iedereen een basisrecht is. Het heeft me eyeopeners gegeven waarmee ik de effectiviteit van mijn Housing First-praktijk kan vergroten door het zo mogelijk nóg modelgetrouwer aan te pakken. Ook heeft het congres me geïnspireerd hoe bevlogen en gedreven er in Europa gewerkt wordt aan het stimuleren en doorontwikkelen van Housing First.”

Na de eerste sessie in Milaan, zullen er nog drie volgen in o.a. Amsterdam en Helsinki. LIMOR zal ook die sessies bijwonen, om optimale kennis te vergaren en te delen over dit onderwerp.
Melanie: “In januari beginnen we bij LIMOR met Housing First Jongeren in Den Haag. In dat kader sluit ik me ook aan bij de Housing First for Youth- sessie. Dit zal een mooie boost geven aan onze startup.”

Meer weten over de ontwikkelingen van Housing First binnen LIMOR? Neem dan contact met ons op, via Melanie Schmit (mschmit@limor.nl)
 

Delen: