Overheid kiest drastisch andere aanpak dak- en thuisloosheid

Overheid kiest drastisch andere aanpak dak- en thuisloosheid en presenteert ‘De brede aanpak’ met als centrale doelstelling: een woning als startpunt in plaats van als einddoel. De brede aanpak van dak- en thuisloosheid is vandaag gepubliceerd door Paul Blokhuis (VWZ), Kasja Ollongren (BZK) en Tamara van Ark (SZW).


Ons land telt een te groot aantal dak- en thuisloze mensen. Deze mensen hebben geen (t)huis waar zij zich kunnen terugtrekken en zich veilig kunnen voelen. In een welvarend land als Nederland is dat onacceptabel.

Een brede aanpak op alle leefgebieden is nodig. Met de Brede Aanpak geeft de overheid de Gemeenten de opdracht dak- en thuisloosheid aan te pakken op basis van ‘Wonen eerst’. Een woning als startpunt in plaats van als einddoel. Het kabinet roept alle partijen op om in actie te komen en hun bijdrage te leveren om dak- en thuisloosheid een halt toe te roepen. De principes van Housing First zijn als inspiratie genomen voor de Brede Aanpak. Dat geeft wat ons betreft een duidelijke opdracht aan Gemeenten om aan de slag te gaan met Housing First, binnen de eigen context.

Ook aan de slag met Housing First?

Laten we dakloosheid samen aanpakken. Wij zijn beschikbaar om Gemeenten, woningcorporaties, zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties te adviseren over Housing First. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl

De Brede Aanpak lezen? Klik hier: https://bit.ly/3dtnl7H
Delen: 
Plus