Persoonsgerichte ondersteuning zonder tijdslimiet

Vierde kernprincipe Housing First Jongeren

Plus

Ieder mens is uniek. Dat maakt dat sommige jongeren als ze gehuisvest zijn veel en andere weinig steun nodig hebben. We zorgen ervoor dat we zo lang als nodig onderdeel blijven van iemands leven en flexibele ondersteuning bieden. Zodat er genoeg vertrouwen en financiële stabiliteit kan worden opggebouwd om uiteindelijk onafhankelijkheid te bereiken.

 

In de praktijk betekent dit dat wij vaak een aantal jaren blijven ondersteunen. We duwen en leiden jongeren niet, we lopen samen met hen op in hun reis. De jongere wijst zijn eigen weg en doet onderweg belangrijke levensvaardigheden op. Wij ondersteunen totdat hij of zij het leven naar wens heeft opgebouwd.

Housing First Jongeren stelt één belangrijke voorwaarde. Ervaringsdeskundige Ravi: “we willen je wel wekelijks blijven zien. Zo kunnen we kijken hoe het met je gaat en waar we je bij kunnen helpen. Wat kunnen we nog voor jou doen om ervoor te zorgen dat je blijft groeien? Het is heel belangrijk dat de jongeren dat op hun eigen tempo doen. We willen heel veel, maar we dringen ze niks op. We laten ze niet vallen, dat staat voorop.”
> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl