Respecteren en versterken van de autonomie

Tweede kernprincipe Housing First Jongeren

Plus

We nemen iedereen serieus. Hoe jong je ook bent, je weet zelf het beste hoe je jouw leven wil leiden. We respecteren jouw mening en we luisteren naar je. De vragen: ‘Hoe wil jij je leven leiden?’ en ‘Welke ondersteuning wil je daarbij ontvangen?’ staan bij onze ondersteuning centraal. 

 

Zo houden de jongeren die wij ondersteunen zelf de regie over hun toekomst en bepalen ze hun eigen doelen. Binnen de lokale beschikbare mogelijkheden hebben deelnemers zoveel mogelijk keuze in locatie en type woning. Housing First Jongeren is erop gericht om deelnemers geïnformeerde en overwogen keuzes te laten maken. Het betekent dan ook niet dat iemand kan doen wat hij of zij wil zonder rekening te houden met de wereld om hem of haar heen.

 

Maximale keuzevrijheid

Begeleiders zijn zich bewust van de leeftijd en het cognitief vermogen van de persoon die zij ondersteunen. Binnen de mogelijkheden geven zij de jongeren maximale keuzevrijheid op alles wat hun leven raakt. 

Bij Housing First kreeg Dash eindelijk ruimte om over zichzelf na te denken: "
Wie ben ik? Wat vind ik acceptabel?"

 

> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl