Toegewijde ondersteuning

Housing First Jongeren

Plus

Housing First Jongeren richt zich erop jongeren in staat te stellen succesvol de transitie naar volwassenheid te maken. Om zo een zelfstandig leven te leiden zoals zij dat willen. Eigen keuzes maken betekent ook soms fouten maken. Dat hoort er bij en ook dan blijven we betrokken om te helpen.

 

We houden rekening met de diversiteit binnen de doelgroep. Jonge vrouwen en moeders kunnen bijvoorbeeld voor heel specifieke uitdagingen staan. Onze ondersteuning blijft maatwerk en past zich aan de individuele omstandigheden aan. Wij bieden wat nodig is en geloven dat iedereen zoveel kansen verdient als hij of zij nodig heeft. 


Met Housing First Jongeren streven we naar 0% terugval. Dat betekent ook dat acties en gedragingen van de mensen die we ondersteunen in principe niet zouden mogen leiden tot woningverlies. Bij goed huurderschap kan de woning niet van de jongere worden afgenomen. Ook niet als hij of zij keuzes maakt die de begeleider onverstandig vindt.

 

Toegewijd aan de persoon

Daarom is zorg en wonen binnen Housing First Jongeren gescheiden. Wanneer iemand zijn of haar woning toch kwijtraakt, spannen we ons altijd in om opnieuw huisvesting te realiseren. We zijn toegewijd aan de persoon en niet aan de woning. Ook als iemand besluit om ergens anders te gaan wonen, tijdelijk klinisch opgenomen wordt of wanneer iemand een korte gevangenisstraf krijgt opgelegd blijven wij betrokken. 

 

We doen er alles aan om (lang) verblijf in een noodopvang te voorkomen. We laten jongeren niet zomaar los, ook als ze niet specifiek om hulp vragen  blijven we aanwezig. We werken met een multidisciplinair team waarbij alle benodige expertise aanwezig is en zijn 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Zo kunnen we zowel hoogintensief casemanagement realiseren als rechtstreeks behandeling leveren. 

 

Onze ondersteuning is laagdrempelig en altijd toegankelijk. En omdat een stabiele financiele situatie van doorslaggevend belang is als het gaat om succesvol wonen bieden we ook: budgetondersteuning, administratieve begeleiding, schuldbemiddeling en als dat nodig is: aanvullend inkomen.

 

> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen
 

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl