Doorstroomvoorziening

In Zuid-Holland heeft LIMOR twee doorstroomvoorzieningen, bedoeld voor dakloze alleenstaanden (18+). Cliënten krijgen ondersteuning en een eigen kamer of appartement in een veilige omgeving. De begeleiding is gericht op cliënten met meervoudige problematiek, zoals psychische klachten, schulden en het ontbreken van een netwerk. Het doel is dat deze cliënten snel doorstromen naar een zelfstandige, stabiele woonplek.

Het verblijf is altijd zo lang als nodig, maar zo kort als mogelijk. We streven er daarom naar dat de cliënt zo snel mogelijk weer een eigen stabiele plek heeft. Let op: aanmelden voor een doorstroomvoorziening kan alleen via het Daklozenloket (voorheen Centraal Coördinatiepunt (CCP) van de gemeente Den Haag.

Het daklozenloket
Wie door het Daklozenloket wordt doorverwezen naar LIMOR, nodigen we uit voor een screeningsgesprek. Hebben we een passende voorziening maar is er nog geen plek, dan komt de cliënt op de wachtlijst. Wel proberen we in de tussentijd de begeleiding al te starten.

Reclassering
Contact met het Daklozenloket is niet nodig als er contact is met de reclassering. De reclassering kan cliënten met een IFZO (Informatiesysteem Forensische Zorg)-indicatie direct aanmelden bij LIMOR. Na ontvangst van de indicatie neemt LIMOR contact met de verwijzer op om de aanmelding verder te bespreken. 

Virtuele toer
LIMOR heeft twee doorstroomvoorzieningen in Zuid-Holland. Klik hieronder om de virtuele rondleiding te starten!

Leyweg Den Haag
Semsschans Zoetermeer
 

Aanmelden