Nieuws

Plus

Nieuwe interim-bestuurder LIMOR benoemd: Timo de Grefte

(17 - 05 - 2023)

Per 8 mei 2023 is Timo de Grefte als interim-bestuurder bij LIMOR gestart. Hij volgt hiermee vertrekkend bestuurder Aart van Walstijn op.

Lees meer

Ando Rokx: nieuw lid Raad van Toezicht per 27 januari 2023

(08 - 02 - 2023)

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Ando Rokx is per 27 januari 2023 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van LIMOR. De keuze voor Rokx is gebaseerd op zijn ervaring als behandelaar en directeur binnen de GGZ en vanwege zijn deskundigheid in verslavings- en psychiatrische problematiek.

Lees meer

Officiële opening woonstudio’s Oostergoweg in Leeuwarden

(08 - 02 - 2023)

Op 9 februari 2023 worden 26 woonstudio’s aan de Oostergoweg – in bijzijn van wethouder Hein Kuiken van gemeente Leeuwarden - officieel geopend. De woonlocatie met ambulante begeleiding is een gezamenlijk initiatief van Wender, LIMOR, het Leger des Heils (hoofdhuurder) en Socaal Domein Fryslan vanuit de Brede Aanpak Dakloosheid. De studio’s zijn bedoeld voor doorstromers uit de nacht- en dagopvang en crisisopvang. 

Lees meer

LIMOR krijgt award voor best presterend Housing First-team

(02 - 02 - 2023)

Het Housing First-team van LIMOR neemt op donderdag 2 februari in Utrecht een award in ontvangst. De prijs wordt uitgereikt door Housing First Nederland, tijdens de bekendmaking van een onderzoek over Housing First door het Trimbos-instituut.
 

Lees meer

'Dit is een eerste stap. Hier krijg ik rust'

(21 - 11 - 2022)

In het kader van de Brede Aanpak Dakloosheid heeft LIMOR, in intensieve samenwerking met het Leger des Heils en Wender, 26 woonstudio's gerealiseerd in Leeuwarden. Een plek waar mensen die dakloos raakten voorzichtig weer hun leven op de rit proberen te krijgen. Ruben heeft als een van de eersten zijn intrek genomen in een van de doorstroomvoorzieningen. "Dit is een eerste stap. Hier krijg ik rust."

Lees meer

In gesprek over dakloosheid op Werelddaklozendag

(09 - 10 - 2022)

Vijf jaar geleden deelt Alice (30) openhartig haar indrukwekkende verhaal in Vrouw Magazine. Daarin vertelt zij hoe ze als driejarige peuter bij haar heroïneverslaafde moeder weggehaald werd en probeerde te overleven in pleeggezinnen. Hoe ze in de jeugdgevangenis belandde, zich verloor in de wereld van drugs en drank en uiteindelijk dakloos raakte. Maar ook: hoe zij vocht voor een beter leven. Nu, vijf jaar later, zoeken we Alice opnieuw op om te horen hoe het haar vergaat. 
 

Lees meer

Woonstudio’s Oostergoweg in Leeuwarden klaar voor eerste bewoners

(15 - 08 - 2022)

Aan de Oostergoweg in Leeuwarden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe woonvorm voor doorstromers uit de nacht- en dagopvang en mensen uit de crisisopvang. Het gaat in totaal om 26 studio’s. 
 

Lees meer

Pamflet gemeenteraadsverkiezingen 2022

(11 - 02 - 2022)

Wat wij als zorgaanbieders belangrijk vinden voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid? Dat lees je in dit pamflet dat wij, samen met Anton Constandse en Fonteynenburg naar alle fractievoorzitters van politieke partijen in de gemeenten binnen de regio Haaglanden hebben verstuurd.

Lees meer

Cliënten waarderen begeleiding LIMOR met 8,6

(17 - 12 - 2021)

Uit een recent afgenomen cliëntervaringsonderzoek blijkt dat cliënten de begeleiding van LIMOR waarderen met maar liefst een 8,6. Iets waar we erg trots op zijn! Het onderzoek is afgenomen middels de methodiek De Menselijke Maat en gaat over de vraag wat de invloed van onze begeleiding is op het herstel van cliënten – en daarmee op hun tevredenheid. Aart van Walstijn, bestuurder: "Dat we tijdens corona, een tijd die zwaar is voor zowel cliënten als collega’s, toch zo’n mooi cijfer mogen halen is een groot compliment waard!"

Lees meer

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn is een feit!

(26 - 11 - 2021)

Na jaren van dakloosheid ontvangt de eerste deelnemer van Housing First in regio Holland Rijnland op donderdag 25 november 2021 de sleutel van zijn eigen huis. Zijn huurwoning in Alphen aan den Rijn ontvangt hij via Housing First van LIMOR. Met de sleutel van het eerste huis is Housing First in de regio Holland Rijnland officieel van start gegaan.

Lees meer

Pagina's