Nieuws

Plus

Doorgedraaid! Jaarbericht 2020

(14 - 06 - 2021)

2020 is zondermeer een bijzonder jaar. Door de uitbraak van COVID-19 lijkt de wereld te wankelen en de vaste grond onder onze voeten weg te zakken. Alles wat zeker lijkt is ineens onzeker en oude patronen worden vervangen door nieuwe. In deze ‘doorgedraaide’ wereld zet LIMOR alles op alles om de zorg aan de kwetsbare medemens voort te zetten. Met succes! Nieuwe stappen worden gezet en bevlogen initiatieven genomen. We vangen op, pakken aan én laten weer los. Wat de omstandigheden ook zijn, voor ons staan onze cliënten altijd voorop. LIMOR draait door! 

Lees meer

inZet in het hart van elke wijk

(03 - 05 - 2021)

Op 1 mei is een nieuw samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer gestart; inZet. Deze nieuwe organisatie bestaat uit negen zorg- en welzijnsaanbieders in Zoetermeer die samen verantwoordelijk zijn voor het leveren van hulp- en ondersteuning in een wijk. Zij krijgen daarvoor ook samen een budget. Hiermee worden inwoners vanaf 18 jaar die hulp of ondersteuning nodig hebben - via één duidelijke ingang - beter en sneller geholpen.

Lees meer

Partijen slaan handen ineen voor Housing First Vechtdal

(04 - 03 - 2021)

Samen met het Leger des Heils en RIBW Overijssel start LIMOR met een bijzonder project voor huisvesting van langdurig daklozen: Housing Fist Vechtdal. Housing First is een bewezen effectieve aanpak in de strijd tegen dakloosheid en het voorkomen van overlast. In samenwerking met wooncorporaties en gemeenten Hardenberg, Dalfsen en Ommen tekenden de betrokken partijen (digitaal) op 4 maart een convenant voor de duur van drie jaar. 
 

Lees meer

Een werkdag van Daisy, trajectondersteuner Housing First

(09 - 10 - 2020)

Zaterdag 10 oktober is Wereld Daklozendag, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor dakloze mensen. Bij LIMOR zetten we ons dagelijks in voor de aanpak van dakloosheid. Met Housing First bieden we mensen, na jarenlang op straat te hebben geleefd, een woning én de ondersteuning op maat die nodig is om weer een waardig leven te kunnen leiden zoals zij dat willen. Onze ondersteuners bereiken prachtige resultaten met de Housing First deelnemers, al zeggen we het zelf ;) Zo ook Daisy, trajectondersteuner Housing First in Den Haag. Daisy deelt hieronder haar belevenissen als trajectondersteuner binnen Housing First.

Lees meer

Woonproject Convident in Zwolle geannuleerd 

(13 - 07 - 2020)

Door het wegvallen van de financiering zijn wij helaas genoodzaakt het woonproject Convident in Zwolle te annuleren. Convident is een innovatief woonproject in de stad Zwolle waarbij 8 studenten samenwonen met 7 cliënten van LIMOR. Het project is een samenwerking van LIMOR met Gemeente Zwolle, deltaWonen en SSH. Met alle partijen is overeengekomen dat het woonproject Convident, door terugtrekken van de benodigde financiering, momenteel geen doorgang kan vinden. 

Lees meer

LIMOR benoemt nieuwe bestuurder: Aart van Walstijn

(23 - 06 - 2020)

Aart van Walstijn (1965) is per 1 september a.s. benoemd tot nieuwe bestuurder bij LIMOR. Vanaf 2016 is hij bestuurder bij Stichting Bevolkingsonderzoek Oost in Deventer. Aart van Walstijn volgt vertrekkend bestuurder Dirk Huisman op, die vanaf 2001 deze functie vervult bij LIMOR en per oktober met pensioen gaat. 

Lees meer

Werkbezoek Beleidsdirectie Forensische zorg Ministerie van Justitie en Veiligheid

(18 - 06 - 2020)

De beleidsdirectie vanuit het programma Forensische Zorg van het Ministerie van Justitie en Veiligheid brachten vandaag een werkbezoek aan LIMOR Housing First. Anders dan anders verliep het bezoek vanwege de coronamaatregelen digitaal. 

Lees meer

Overheid kiest drastisch andere aanpak dak- en thuisloosheid

(03 - 06 - 2020)

Overheid kiest drastisch andere aanpak dak- en thuisloosheid en presenteert ‘De brede aanpak’ met als centrale doelstelling: een woning als startpunt in plaats van als einddoel. De brede aanpak van dak- en thuisloosheid is vandaag gepubliceerd door Paul Blokhuis (VWZ), Kasja Ollongren (BZK) en Tamara van Ark (SZW).

Lees meer

Housing First Europe Hub lanceert Europese gids Housing First Jongeren

(28 - 05 - 2020)

De Europese Housing First gids voor jongeren is nu beschikbaar. Nog wel in het Engels maar inhoudelijk is de gids aangepast aan de context van Europa én, de naam zegt het al, aan jongeren.

Lees meer

Begeleidingsgesprek op rolletjes

(14 - 05 - 2020)

Skeeleren is terug van weggeweest. Onze collega Daisy, trajectondersteuner bij Housing First in Den Haag, besloot in deze coronatijd haar begeleidingsgesprekken anders vorm te geven. Haar wandelschoenen ruilde ze in voor skates. En het moet gezegd worden: het gesprek liep op rolletjes! 

Lees meer

Pagina's