Nieuws

Plus

'Dit is een eerste stap. Hier krijg ik rust'

(21 - 11 - 2022)

In het kader van de Brede Aanpak Dakloosheid heeft LIMOR, in intensieve samenwerking met het Leger des Heils en Wender, 26 woonstudio's gerealiseerd in Leeuwarden. Een plek waar mensen die dakloos raakten voorzichtig weer hun leven op de rit proberen te krijgen. Ruben heeft als een van de eersten zijn intrek genomen in een van de doorstroomvoorzieningen. "Dit is een eerste stap. Hier krijg ik rust."

Lees meer

In gesprek over dakloosheid op Werelddaklozendag

(09 - 10 - 2022)

Vijf jaar geleden deelt Alice (30) openhartig haar indrukwekkende verhaal in Vrouw Magazine. Daarin vertelt zij hoe ze als driejarige peuter bij haar heroïneverslaafde moeder weggehaald werd en probeerde te overleven in pleeggezinnen. Hoe ze in de jeugdgevangenis belandde, zich verloor in de wereld van drugs en drank en uiteindelijk dakloos raakte. Maar ook: hoe zij vocht voor een beter leven. Nu, vijf jaar later, zoeken we Alice opnieuw op om te horen hoe het haar vergaat. 
 

Lees meer

Woonstudio’s Oostergoweg in Leeuwarden klaar voor eerste bewoners

(15 - 08 - 2022)

Aan de Oostergoweg in Leeuwarden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe woonvorm voor doorstromers uit de nacht- en dagopvang en mensen uit de crisisopvang. Het gaat in totaal om 26 studio’s. 
 

Lees meer

Pamflet gemeenteraadsverkiezingen 2022

(11 - 02 - 2022)

Wat wij als zorgaanbieders belangrijk vinden voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid? Dat lees je in dit pamflet dat wij, samen met Anton Constandse en Fonteynenburg naar alle fractievoorzitters van politieke partijen in de gemeenten binnen de regio Haaglanden hebben verstuurd.

Lees meer

Cliënten waarderen begeleiding LIMOR met 8,6

(17 - 12 - 2021)

Uit een recent afgenomen cliëntervaringsonderzoek blijkt dat cliënten de begeleiding van LIMOR waarderen met maar liefst een 8,6. Iets waar we erg trots op zijn! Het onderzoek is afgenomen middels de methodiek De Menselijke Maat en gaat over de vraag wat de invloed van onze begeleiding is op het herstel van cliënten – en daarmee op hun tevredenheid. Aart van Walstijn, bestuurder: "Dat we tijdens corona, een tijd die zwaar is voor zowel cliënten als collega’s, toch zo’n mooi cijfer mogen halen is een groot compliment waard!"

Lees meer

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn is een feit!

(26 - 11 - 2021)

Na jaren van dakloosheid ontvangt de eerste deelnemer van Housing First in regio Holland Rijnland op donderdag 25 november 2021 de sleutel van zijn eigen huis. Zijn huurwoning in Alphen aan den Rijn ontvangt hij via Housing First van LIMOR. Met de sleutel van het eerste huis is Housing First in de regio Holland Rijnland officieel van start gegaan.

Lees meer

Doorgedraaid! Jaarbericht 2020

(14 - 06 - 2021)

2020 is zondermeer een bijzonder jaar. Door de uitbraak van COVID-19 lijkt de wereld te wankelen en de vaste grond onder onze voeten weg te zakken. Alles wat zeker lijkt is ineens onzeker en oude patronen worden vervangen door nieuwe. In deze ‘doorgedraaide’ wereld zet LIMOR alles op alles om de zorg aan de kwetsbare medemens voort te zetten. Met succes! Nieuwe stappen worden gezet en bevlogen initiatieven genomen. We vangen op, pakken aan én laten weer los. Wat de omstandigheden ook zijn, voor ons staan onze cliënten altijd voorop. LIMOR draait door! 

Lees meer

inZet in het hart van elke wijk

(03 - 05 - 2021)

Op 1 mei is een nieuw samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer gestart; inZet. Deze nieuwe organisatie bestaat uit negen zorg- en welzijnsaanbieders in Zoetermeer die samen verantwoordelijk zijn voor het leveren van hulp- en ondersteuning in een wijk. Zij krijgen daarvoor ook samen een budget. Hiermee worden inwoners vanaf 18 jaar die hulp of ondersteuning nodig hebben - via één duidelijke ingang - beter en sneller geholpen.

Lees meer

Partijen slaan handen ineen voor Housing First Vechtdal

(04 - 03 - 2021)

Samen met het Leger des Heils en RIBW Overijssel start LIMOR met een bijzonder project voor huisvesting van langdurig daklozen: Housing Fist Vechtdal. Housing First is een bewezen effectieve aanpak in de strijd tegen dakloosheid en het voorkomen van overlast. In samenwerking met wooncorporaties en gemeenten Hardenberg, Dalfsen en Ommen tekenden de betrokken partijen (digitaal) op 4 maart een convenant voor de duur van drie jaar. 
 

Lees meer

Een werkdag van Daisy, trajectondersteuner Housing First

(09 - 10 - 2020)

Zaterdag 10 oktober is Wereld Daklozendag, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor dakloze mensen. Bij LIMOR zetten we ons dagelijks in voor de aanpak van dakloosheid. Met Housing First bieden we mensen, na jarenlang op straat te hebben geleefd, een woning én de ondersteuning op maat die nodig is om weer een waardig leven te kunnen leiden zoals zij dat willen. Onze ondersteuners bereiken prachtige resultaten met de Housing First deelnemers, al zeggen we het zelf ;) Zo ook Daisy, trajectondersteuner Housing First in Den Haag. Daisy deelt hieronder haar belevenissen als trajectondersteuner binnen Housing First.

Lees meer

Pagina's