Housing First Jongeren

een goede start voor iedereen

Plus
Housing First Jongeren gelooft dat elk mens een goede start verdient. Daarom beginnen we onze ondersteuning voor jongeren met een huis. Jonge mensen zonder eigen plek zijn extra kwetsbaar. Vanuit een eigen woning kunnen ze een prettig leven opbouwen. Bovendien geeft een eigen huis veiligheid, rust en autonomie: de basis voor een succesvolle transitie naar het volwassen bestaan.

 

Waarom een specifieke aanpak voor jongeren?

Volwassen worden is een kwetsbare periode in een mensenleven. Wij weten wat daarbij komt kijken, het gaat met vallen en opstaan. Voor jongeren zonder vangnet en veilige plek is dit extra moeilijk. Zij hebben vaak al relatief veel meegemaakt. Trauma’s ontstaan door verwaarlozing, geweld en afwijzing komen regelmatig voor. 

 

Daarnaast is hun positie in de maatschappij anders dan die van volwassenen. Vaak zijn ze gestopt met school en hebben ze nog geen of weinig opleiding afgerond. Dat maakt dat ze makkelijk tussen wal en schip belanden.

 

Housing First Jongeren werkt!

Uit ervaringsonderzoek blijkt dat jongeren met name de vrijheid en ruimte positief beoordelen. Het hechte contact met begeleiders draagt bij aan een positief toekomstbeeld. Een jongere gaf aan:

"Veel van ons denken dat we nooit ergens zullen komen, of in de goot zullen eindigen. Housing First Jongeren heeft mij een andere kant laten zien. Wat ik ook vertel, ze nemen me serieus." 

In onderstaande film vertellen 3 jongeren wat Housing First hen gebracht heeft.

 

Traditionele ondersteuning ziet huisvesting vaak als einddoel. De innovatieve aanpak van Housing First waarbij mensen onvoorwaardelijk toegang tot huisvesting krijgen geeft mensen direct de kans om een leven op te bouwen zoals zij dat willen. In onze ondersteuning staat het opbouwen van een relatie centraal.

 

Onze begeleiders stellen zich niet zozeer op als ‘hulpverlener’. Ze zijn een positieve en steunende factor in iemands leven. We zijn er in goede en in slechte tijden en snappen dat het soms niet in één keer lukt. Daarom blijven we onvoorwaardelijk klaarstaan voor de mensen die ons nodig hebben. 

 

We hanteren bij Housing First Jongeren specifieke kernprincipes toegespitst op de doelgroep:

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl