Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn is een feit!

25 november 2021

Na jaren van dakloosheid ontvangt de eerste deelnemer van Housing First in regio Holland Rijnland op donderdag 25 november 2021 de sleutel van zijn eigen huis. Zijn huurwoning in Alphen aan den Rijn ontvangt hij via Housing First van LIMOR. Met de sleutel van het eerste huis is Housing First in de regio Holland Rijnland officieel van start gegaan.


“Ik ben heel dankbaar voor deze kans en samenwerking,” zegt hij glunderend terwijl hij zijn sleutel in ontvangst neemt. Eindelijk een eigen plek waar hij zich kan terugtrekken en zijn familie kan ontvangen. Wat voor vele mensen zo gewoon is, is voor mensen zonder vaste verblijfplaats vaak onbereikbaar. Kimberley, begeleider bij LIMOR: “Dat wij hem mogen ondersteunen in het terugkrijgen van deze basisbehoeften waar iedereen recht op heeft, vind ik heel dankbaar werk.”

 

Samenwerking in de strijd tegen dakloosheid

Met Housing First streeft LIMOR in de regio naar het succesvol beëindigen van dakloosheid in de regio. Housing First in regio Holland Rijnland is een samenwerking tussen LIMOR, de gemeenten in de regio Holland Rijnland en o.a. woningcorporatie Woonforte. Woonforte biedt de woningen aan LIMOR. De deelnemers huren de woning wel zelf direct bij Woonforte. De deelnemers worden door LIMOR intensief begeleid en krijgen ondersteuning op verschillende leefgebieden. 
Vertrouwen in het verder oplossen van dakloosheid
LIMOR heeft alle vertrouwen in de samenwerking met de gemeente en de woningcorporatie en hoopt Housing First in de regio Holland-Rijnland in de toekomst verder uit te breiden om zo nog meer mensen zonder eigen (t)huis te helpen aan een huis en te begeleiden naar een zelfredzaam bestaan. 

 

Over Housing First bij LIMOR

Met Housing First biedt LIMOR woonruimte als beginpunt in plaats van als einddoel. We starten direct met een woning. Dat stelt mensen in staat om meteen een leven op te bouwen zoals ze dat zelf willen. Met deze onvoorwaardelijke manier van ondersteunen doorbreken we de jarenlange traditie waarbij dakloze mensen eerst aan allerlei voorwaarden moeten voldoen, voordat zij een eigen plek krijgen.

We streven met Housing First naar het succesvol beëindigen van dakloosheid. De ondersteuning die we bieden richt zich daarmee op drie met elkaar samenhangende doelen:
•    leveren en behoud van huisvesting;
•    verbeteren van gezondheid en welzijn;
•    bevorderen van sociale integratie.

 

Ook aan de slag met Housing First?

Wij kunnen helpen! Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl

Delen: 
Plus