Onvoorwaardelijke toegang tot huisvesting

Eerste kernprincipe Housing First Jongeren

Plus

Housing First Jongeren gaat uit van het recht van ieder mens op huisvesting. Dit geldt ook voor jonge mensen. Er zijn daarom geen voorwaarden aan verbonden. Zoals het accepteren van behandeling of stoppen met middelengebruik. Het is belangrijk dat de woning voldoet aan de behoefte passend bij deze leeftijdsfase.

 

Een eigen woning betekent een ‘thuis’ met het recht op privacy. Er is sprake van een zelfstandige woonruimte met een eigen voordeur waar niemand anders een sleutel van heeft. Daarnaast is de wettelijke beschermde verblijfszekerheid van toepassing. Het gaat dus nooit om een tijdelijk onderkomen en de bewoner kan niet zomaar uit zijn of haar huis worden gezet. Voor jongeren is het van belang dat de huisvesting veilig en betaalbaar is. Wanneer onze ondersteuning stopt kan iemand gewoon in zijn of haar huis blijven wonen.

Housing First Jongeren hielp Damian aan een plekje voor hemzelf. "Hier kan ik tot rust komen als ik dat nodig heb. Er komt structuur in mijn leven en het begint weer op een normaal leven te lijken. Daar ben ik blij mee."
> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl