Opvangen

Probleemloos door het leven gaan, is voor niemand weggelegd. Maar sommigen van ons krijgen wel heel veel over zich heen. Soms veel te lang achtereen, soms veel te veel ineens. De relatie eindigt, de baan verdwijnt, een naaste komt te overlijden, een gewoonte wordt een hopeloze verslaving, het financiële plaatje ziet er belabberd uit. Vereenzaming, verwaarlozing, psychische problemen en huisuitzetting dienen zich aan.

Situatie van de cliënt is leidend

Wie zoveel ellende het hoofd kan bieden, moet van goeden huize komen. Vooral als de naaste omgeving niet thuis geeft. Of er simpelweg geen naaste omgeving of helpende instantie meer is. Voor die mensen is LIMOR er. Altijd. Waar de wil is, maar de weg ontbreekt, helpt LIMOR mensen weer in het zadel. Dat doen we op integere, professionele en ondernemende wijze, waarbij de situatie van de cliënt altijd leidend is en blijft.

We laten niemand zitten

Onze aanpak is erop gericht mensen zo snel als mogelijk weer in hun kracht te brengen. Eerst bezweren we de crisis en creëren we rust en stabiliteit. Als daarvoor tijdelijk andere huisvesting nodig is, regelen we dat snel. Vervolgens bepalen we in overleg een haalbaar actieplan waarbij het opzetten of herstellen van een sociaal (vang)netwerk een belangrijk onderdeel is. Dan werken we toe naar hernieuwde zelfredzaamheid en zelfstandigheid zonder LIMOR. Alles oplossen doen we niet. Maar in deze eerste, belangrijkste stappen op weg naar een nieuw leven laat LIMOR niemand zitten.