Crisisopvang
Crisisopvang in Friesland
De crisisopvang is er voor je als je om welke reden dan ook dakloos bent geworden of in een noodsituatie terecht bent gekomen. Je kunt hier terecht voor onderdak in een veilige omgeving. De opvang is tijdelijk van aard, maar zo lang als nodig is, en samen kijken we met je naar mogelijke vervolgpaden.
Voor wie is de crisisopvang?
Onze crisisopvang is bedoeld voor alleenstaanden, gezinnen, alleenstaande ouders of jongeren vanaf 18 jaar die om welke reden dan ook dakloos zijn geworden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om personen die te maken hebben met huiselijk geweld, een huisuitzetting of een dreigende escalatie in een gezinssituatie.
Wat kun je verwachten?
Je krijgt een zelfstandig appartement of studio in één van onze crisisopvangvoorzieningen aangeboden. Voor gezinnen hebben we ook enkele ruimere woonunits. Ondersteuning is altijd in de buurt of bereikbaar. In de crisisopvang kun je tot rust kunnen komen en eventuele stressvolle, traumatische ervaringen verwerken.
In onze begeleiding richten we ons onder andere op:
- ondersteuning bij binnenkomst in de crisisopvang;
- inzicht krijgen in de problematiek;
- inzetten van je eigen kracht en netwerk;
- borgen van inkomen;
- ondersteunen en het aanleren van leef- en woonvaardigheden;
- ondersteunen bij vraagstukken over opvoeding en kindgerelateerde problemen;
- contacten leggen met zorgpartners;
- ondersteunen en hulp bij uitstroom en vervolghulpverlening.
Omdat crisisopvang gericht is op tijdelijke opvang, kijken we samen naar een passende oplossing voor je situatie. Heb je meer hulp nodig? Dan onderzoeken we welke zorg het beste bij je situatie past. Mogelijk kun je hiervoor ook bij ons terecht. En anders zoeken we naar een vervolgtraject buiten LIMOR.
Locaties
In Friesland hebben we twee crisisopvangvoorzieningen:
Ook mensen buiten de provincie Friesland zijn welkom in onze opvang. Op de locatiepagina lees je meer over hoe je woont, hoe de begeleiding eruit ziet en hoe je je kunt aanmelden.
Kosten en indicatie
Het verblijf in de crisisopvang van LIMOR brengt kosten met zich mee. Je betaalt geen reguliere huurkosten, maar een wettelijke maandelijkse eigen bijdrage. Deze bijdrage omvat de kosten voor het gebruik van het appartement, de inboedel, vaste lasten en voedingsgeld. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je maandelijkse inkomen.
De zorg die je ontvangt is kosteloos en wordt betaald vanuit een subsidie voor Maatschappelijke Opvang van de centrumgemeente Leeuwarden. Bij de start van de opvang teken je een gebruikersovereenkomst en een begeleidingsovereenkomst van LIMOR, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Informatie, contact en aanmelden
Aanmelden kan via één centraal aanmeldpunt in Friesland: de Centrale Toegang & Regie Maatschappelijke Opvang (CT&R). De CT&R biedt hulp bij het voorkomen van dakloosheid, zorgt voor opvang waar dat moet en ondersteunt bij het vinden van een eigen (t)huis. Lees in deze flyer meer over de CT&R.
Als je vragen hebt over de crisisopvang in Friesland kun je contact met ons opnemen. Dat kan door ons te bellen via 085 4856000. We helpen je heel graag verder.