Trauma sensitieve benadering

Housing First Jongeren houdt rekening met trauma

Plus

Veel van de mensen die wij ondersteunen hebben te maken gehad met traumatische ervaringen zoals lichamelijk of emotioneel misbruik. Dat kan gebeuren voordat zij dakloos raken maar ook wanneer zij eenmaal op straat of in de opvang belanden. Wij weten hoeveel invloed trauma kan hebben op iemands leven en dat het een ernstig beperkend effect kan hebben.


Daarom houden wij in onze manier van werken veel rekening met de aanwezigheid van trauma. We werken met een trauma sensitieve benadering, ook wel trauma informed care genoemd. Zo investeren we in het vergroten van de veiligheid en het voorkoman van re-traumatisering. We ondersteunen bij het omgaan met emoties zoals gevoelens van stress en angst. Op deze manier krijgt iemand weer het gevoel regie te hebben over het eigen leven. ALs het gewenst is kunnen we toegang regelen tot behandeling. Jongeren besluiten altijd zelf of zij daadwerkelijk over willen gaan tot behandeling en wanneer ze dit willen doen.

 

> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl