Meer plekken voor geclusterd zelfstandig wonen in Dedemsvaart

Vanaf januari 2019 breidt LIMOR het aantal plekken voor geclusterd zelfstandig wonen uit. Deze plekken worden aangeboden aan De Magnolia in Dedemsvaart. Momenteel bestaat de kleinschalige woonvoorziening uit vier appartementen, die gehuurd worden van woningcorporatie de Veste. In januari komen daar nog eens zes appartementen bij.


De woonvoorziening is bedoeld voor cliënten die langdurig problemen ervaren met wonen en voor langere tijd een beschermde omgeving nodig hebben. Bewoners krijgen 24 uur per dag bereikbare zorg in de nabijheid, waarbij met een verantwoord tempo toegewerkt wordt naar zelfstandigheid of een andere zorgomgeving.

Met deze uitbreiding komt LIMOR tegemoet aan een groeiende behoefte van cliënten om zo zelfstandig mogelijk te wonen, maar toch de bescherming en veiligheid te genieten van een begeleide woonvorm met zorg op afstand. Ook de aanwezigheid van een aantal andere cliënten, hetzij op kleine schaal, wordt als positief ervaren en verkleint een (dreigende) kans op vereenzaming.   

Naar verwachting wordt de verbouwing van het pand in januari afgerond, waarna de appartementen in gebruik worden genomen.

Delen: