Wethouder Revis helpt bouwproject Badhuisstraat Scheveningen naar hoogste punt

Op woensdagmiddag 16 november is het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Badhuisstraat op Scheveningen bereikt. Wethouder Boudewijn Revis heeft een vlag gehesen op het bouwwerk waarin een Hoogvliet supermarkt komt van 1.700 m2 met 66 appartementen voor LIMOR en een tweelaagse parkeergarage.

 

Beschermde woonvorm

Heilijgers Bouw realiseert boven de supermarkt in vijf lagen 66 appartementen met gemeenschappelijke ruimten en werkplekken voor LIMOR. Onder het gebouw komen in twee kelderlagen totaal 92 parkeerplaatsen. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met meervoudige problematiek, die in deze beschermde woonvorm kunnen wonen met permanente begeleiding om toe te werken naar een uiteindelijke, zelfstandige woonplek.
 

Multifunctioneel gebouw

Wethouder Boudewijn Revis is enthousiast: “Dit multifunctionele gebouw is echt een aanwinst. Als straks het gebouw klaar is en de buitenruimte is opgeknapt, heeft Scheveningen en dan met name de Badhuisstraat er weer een mooie plek bij. Door er een aangename en leefbare buitenruimte van te maken, zullen velen elkaar daar graag willen ontmoeten.”
 

Poort naar de Badhuisstraat

Het ontwerp van Studio Leon Thier wordt gekenmerkt door een solitair volume met afgeronde hoeken dat de belangrijke positie van het gebouw aan het plein benadrukt. Samen met het voormalige GAK-gebouw vormt het nieuwe gebouw de “poort naar de Badhuisstraat”. De gevels van de woningen hebben aan de woon- en slaapkamer een frans balkon. Hierdoor is er vanuit de woningen mooi zicht op het plein of de binnentuin.
 

Echt Haags

De gevel van de supermarkt op de begane grond wordt ‘echt Haags’ bekleed met natuursteen. Daarboven metselwerk van een zandkleurige steen, die een link legt tussen de locatie en de kleur van de nabij gelegen duinen en het strand. Aan de Badhuisstraat komen op de verdieping de gemeenschappelijke ruimten en werkruimten voor LIMOR en de personeelsruimte voor de supermarkt, met daaronder de inpandige expeditie. Dit bouwdeel is ontworpen als ‘klassieke’ panden, waarmee een goede aansluiting wordt gemaakt op het beschermd dorpsgezicht van de Badhuisstraat.
 
De komende maanden wordt gewerkt aan de gevels, gebouwindeling en de gebouw installaties. Het geheel is in zomer van 2017 gereed voor gebruik.
 

Delen: 
Plus