Bram

“Zelfs hulpverleningsinstanties vonden mijn situatie uitzichtloos.”

Problemen horen bij het leven. Maar wat als de ellende compleet is en het einde zoek? Hoe word je problemen zoals huisuitzetting en dakloosheid dan de baas? Misschien voel jij je net als Bram in dit persoonlijk verhaal depressief of heb je andere psychische problemen. Of heb je ook te maken met huurachterstand of financiële problematiek. LIMOR wil er voor jou zijn en je, net als bij Bram, weer op weg helpen. Dat doen we bij iedereen weer op een unieke manier, want geen mens en geen situatie is hetzelfde. Meer informatie? Klik hier om je aan te melden of vul het contact formulier in.

 

Scroll naar beneden voor het persoonlijk verhaal van Bram.

 

“Wat ik als allereerst deed toen ik dit huis kreeg? Mijn eigen koffie zetten! Dat gaf een enorm gevoel van vrijheid.” Bram (57) heeft een zwerversbestaan van vijf jaar achter de rug. Met hulp van LIMOR lukt het hem weer op te krabbelen en opnieuw een woning te huren. “Dat is niet zonder slag of stoot verlopen”, vertelt hij. “De omstandigheden waarin ik verkeerde waren dusdanig slecht dat zelfs hulpverleningsinstanties mijn situatie als ‘uitzichtloos’ bestempelden.”

 

Te laat

Na zijn scheiding krijgt Bram een woning toegewezen. Zijn WAO-uitkering is te laag om de huur van te betalen, dus vraagt hij een aanvullende uitkering aan. Pas na een half jaar wordt deze toegekend. Te laat voor Bram. Huisuitzetting volgt. Bram: “Twee dagen na de uitzetting was de aanvullende uitkering rond. Toen ik de deurwaarder vroeg of ik mijn woning terug kon krijgen, kreeg ik een heel cru ‘nee’ te horen. Toen sloegen bij mij de stoppen door. Vanaf die dag begon mijn zwerversbestaan.”


Dieptepunten

In de jaren die volgen, logeert Bram bij familieleden en kennissen. Hij slaapt zelfs in zijn auto. “Ik kon geen kant op. Een woning kon ik niet huren met mijn lage inkomen. En voor het aanvragen van een aanvullende uitkering had ik eerst een huis nodig! Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht. Op een gegeven moment was ik zo somber dat ik overwoog met de auto de vijver in te rijden. Dat was een van de dieptepunten. De foto’s van mijn kinderen op het dashboard waren de enige reden dat ik niet opgaf.”


Vertrouwen

De geboorte van Brams kleindochter betekent een ommekeer in zijn leven. “Er ontstond een vechtlust in mij om mijn situatie te verbeteren. Via een hulpverleningsinstantie kwam ik in contact met LIMOR. Eerst dacht ik dat het de zoveelste instantie zou zijn die voorbij komt. Maar langzamerhand groeide mijn vertrouwen in LIMOR. Samen met hen ging ik in gesprek met de woningcorporatie die, ondanks een oude betalingsachterstand, toch bereid was mij een woning toe te wijzen. Een eerste stap in de goede richting!’


Doorbraak

De woning wordt op naam van LIMOR gehuurd, waarmee de vicieuze cirkel wordt doorbroken. Na een jaar kan Bram, als het goed gaat, het huurcontract overnemen. “Dat er een instantie is die vertrouwen in mij heeft, geeft mij een heel goed gevoel. Dit stimuleert mij om mijn best te blijven doen, want ik wil mijn woning niet opnieuw kwijtraken. Ook zoek ik hulp voor mijn psychische problemen, want er is veel gebeurd. Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Voor nu heb ik een dak boven mijn hoofd en staat mijn leven weer in de startblokken. Eindelijk tijd om een leuke opa te zijn!”