David

“Het leven in een eigen huis is fantastisch”

Plus

Problemen horen bij het leven. Maar wat als de ellende compleet is en het einde zoek? Hoe word je problemen zoals schulden, dakloosheid en huisuitzetting dan de baas? Misschien heb jij net als David in dit persoonlijk verhaal soortgelijke problemen en ervaar jij ook stemmingswisselingen, psychoses of andere psychische problemen. LIMOR wil er voor jou zijn en je, net als bij David, weer op weg helpen. Dat doen we bij iedereen weer op een unieke manier, want geen mens en geen situatie is hetzelfde. Meer informatie? Klik hier om je aan te melden of vul het contactformulier in.

 

Scroll naar beneden voor het persoonlijk verhaal van David.

 

David (44) woont sinds 2011 in een leuk appartement in Den Haag. Hij is een van de eerste cliënten van LIMOR die via Housing First een woning kreeg. 

 

Psychose

David: “Ik leidde eerst een regelmatig leven. Was getrouwd, had een baan en een eigen huis. Totdat ik zeven jaar geleden een psychose kreeg. Ik kwam in een negatieve vicieuze cirkel terecht en raakte mijn huis kwijt. Het leven op straat was keihard. Ik belandde in een dak- en thuislozenopvang, maar kon daar niet aarden. Het waren wel lieve mensen hoor. Ze bedoelden het goed, maar het verblijf in de opvang was voor mij niet weggelegd."


Mijn plek

Via zijn sociaalpsychiatrisch verpleegkundige komt David bij LIMOR en Housing First terecht. “Ik mocht kiezen uit twee woningen. Dit was het eerste huis dat ik heb gezien en ik vind het nog steeds prachtig. Het is nog kaal, maar het is wel mijn eigen huis. De eenvoudige dingen doen het hem: dat je gewoon op je stoel kan zitten en televisie kan kijken. Ik kan bezoek ontvangen en kan ze ook weer wegsturen als ik dat wil. Het verschil tussen dak- en thuislozenopvang en een eigen huis is een enorme stap. Maar één ding weet ik wel: het leven in een eigen huis is fantastisch!”


Weg omhoog

David heeft een lange weg afgelegd: “Door mijn begeleiders kreeg ik meer zelfvertrouwen. Vanaf niets ben ik weer omhoog gekropen. Mijn geld kwam in beheer bij de bewindvoering, want tijdens mijn psychose stapelden de boetes zich op. Ik durfde mijn post niet te openen, omdat vaak geld van mij werd geëist terwijl ik niets had. Inmiddels durf ik het weer aan. Het gaat steeds beter: mijn begeleiders hebben me weer een beetje opgebouwd.


Goede richting

David is goed op weg, merkt hijzelf: “Momenteel ben ik veel bezig met sporten, heb ik een vriendenkring opgebouwd en doe ik vrijwilligerswerk. Daar heb ik het goed naar mijn zin, en hoop dit vol te kunnen houden. Dankzij Housing First gaat het steeds een beetje beter. Dat steuntje in de rug had ik even nodig om weer de goede richting in te slaan.”