Kimberly - Thuisbegeleiding

“LIMOR voelt als familie voor mij!”

Plus

Kimberly (25) is een jonge vrouw met een stralende glimlach. Het verdriet dat schuil gaat achter deze lach is zelden zichtbaar voor de wereld. Sinds een paar maanden woont zij, na een periode van dakloosheid en omzwervingen, met haar twee kinderen in een woning van LIMOR.

 

Angst door onveilige situatie

Al op jonge leeftijd trekken donkere wolken zich samen boven Kimberly’s leven. De scheiding van haar ouders en de vlucht van Aruba naar Nederland door een onveilige situatie, overschaduwen haar kinderjaren. Korte tijd nadat zij in Nederland is aangekomen, overlijdt haar vader. “Na de dood van mijn vader begon mijn moeder veel te drinken en kreeg zij psychoses. Ik voelde mij daardoor vaak angstig en ongerust.” Na de opname van haar moeder in een psychiatrische instelling worden Kimberly en haar broer uit huis geplaatst.

Accepteren dat het niet altijd goed gaat

Zodra haar moeder doorstroomt naar zelfstandige woonruimte, komt Kimberly weer thuis wonen. Ze raakt zwanger op haar achttiende. Dat veroorzaakt veel problemen thuis. “De thuisbegeleider van mijn moeder zag dat het niet goed ging met mij, maar ik wilde geen hulp accepteren. Ik dacht dat LIMOR er alleen voor gestoorde mensen was.” Toch neemt Kimberly het advies van de begeleider, om eigen woonruimte te gaan zoeken, ter harte. “Eenmaal op mijzelf stond ik open voor hulp en ondersteuning. Ik had totaal geen zicht op mijn financiën en wist niet waar ik moest beginnen. LIMOR leerde me niet de schone schijn op te houden maar te accepteren dat het niet altijd goed gaat.”

Eenzaam door opeenstapeling van problemen

Kimberly woont dan zelfstandig, studeert en is moeder van twee kinderen. Toch gaat haar leven niet van een leien dakje. Op haar twintigste komt haar moeder door brand om het leven. “Het was een erg verdrietige periode. Opnieuw was LIMOR daar om mij praktisch en emotioneel te ondersteunen. LIMOR voelde als familie voor mij, op dat moment was ik eenzaam en alleen, had ik niemand anders. Toch kwam op een gegeven moment het besef dat het ging om mijn financiën, om mijn leven. Ik moest het zelf gaan doen!”

LIMOR voelde als familie voor mij

Bij LIMOR kan ik altijd aankloppen

Dan breekt de zon weer door. Kimberly huurt een huis via LIMOR en volgt een opleiding tot onderwijsassistente. “Op dit moment voel ik me thuis. Ik kan mijn kinderen veiligheid bieden, zij geven mij de kracht om door te gaan!” Omdat het steeds beter gaat met Kimberly zal de begeleiding binnenkort stoppen. “Ik vind het spannend om helemaal op eigen benen te staan. Ik houd er toch altijd rekening mee dat dingen mis lopen, dit gaat immers mijn hele leven al zo. Maar ook al moet ik het straks zelf doen, ik weet dat ik altijd bij LIMOR aan kan kloppen. Dat geeft een veilig gevoel!”

Thuisbegeleiding LIMOR 

Thuisbegeleiding is gericht op situaties met meervoudige problematiek, bedoeld voor gezinnen en alleenstaanden voor wie het sociaal netwerk of vangnetwerk niet toereikend is. Waar het kinderen betreft, werken we samen met jeugdhulpverleners. Onze inzet: het snel maar verantwoord toewerken naar een stabiel woon- en leefklimaat.
De gemeente is verantwoordelijk voor het organiseren van ondersteuning aan haar inwoners. Aanvraag voor ondersteuning in de thuissituatie, verloopt dus via de gemeente. LIMOR kan hierbij helpen. Gebruik hiervoor ons algemeen nummer 085-4856000 of het aanmeldformulier op onze website.

Problemen horen bij het leven. Maar wat als de ellende compleet is en het einde zoek? Hoe word je problemen zoals dakloosheid en opvoedingsproblemen dan de baas? Misschien loop jij net als Kimberly tegen problemen thuis aan, zoals psychoses en angstaanvallen. Of heb je geen inzicht in je financiën en heb je budgetbeheer nodig. LIMOR wil er voor jou zijn en je, net als bij Kimberly, weer op weg helpen. Dat doen we bij iedereen weer op een unieke manier, want geen mens en geen situatie is hetzelfde.

 

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over bovengenoemde of wilt u eens praten met iemand van LIMOR? Neem dan gerust contact met ons op via 085-4856000, info@limor.nl of ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.