Minh

“Ik kies voor geluk en passie.”

Plus

Problemen horen bij het leven. Maar wat als de ellende compleet is en het einde zoek? Hoe word je problemen  zoals jeugdtrauma’s en dakloosheid dan de baas? Misschien heb jij net als Minh in dit persoonlijk verhaal soortgelijke problemen en ervaar jij ook financiële onrust, leef(de) je in een samengesteld gezin met ruziënde ouders / familie of heb je andere psychische problemen. LIMOR wil er voor jou zijn en je, net als bij Minh, weer op weg helpen. Dat doen we bij iedereen weer op een unieke manier, want geen mens en geen situatie is hetzelfde. Meer informatie? Klik hier om je aan te melden of vul het contact formulier in.

 

Scroll naar beneden voor het persoonlijk verhaal van Minh.

 

Als een vakman hanteert hij zijn gereedschap. Met kam en schaar in de aanslag beweegt hij zich behendig rond zijn klanten in de kappersstoel. Minh (21) is in zijn element in de trendy kapsalon waar hij werkt. “Knippen is mijn passie en mijn grote hobby. Mijn droom is topkapper te worden. Die gedrevenheid had ik altijd al, maar is nog sterker geworden na mijn ervaringen in de crisisopvang.”

 
Geen onderdak

Zestien jaar is Minh als hij met zijn broer en moeder voor de deur van de crisisopvang staat. Op dat moment logeren ze noodgedwongen bij een oom en tante. Minh: “Doordat de relatie van mijn moeder stuk liep, hadden we geen dak meer boven ons hoofd. Gelukkig konden we tijdelijk bij familieleden verblijven, maar mijn moeder wilde onafhankelijk zijn. Via het maatschappelijk werk zijn wij toen doorverwezen naar de crisisopvang van LIMOR.”


Doolhof

“De periode in de opvang heb ik ervaren als een doolhof: steeds was ik op zoek naar oplossingen en antwoorden. Ik wilde niet afhankelijk zijn van mijn moeder, dus probeerde zoveel mogelijk mijn eigen geld te verdienen. In de opvang zag veel ellende: schulden, verslavingen, gebroken gezinnen. Zelf had ik ook niet zo’n mooie jeugd achter de rug. Mijn ouders scheidden toen ik heel jong was. Op mijn negende jaar haalde de nieuwe partner van mijn moeder ons uit Vietnam naar Nederland. Deze relatie liep niet zo soepel. Aan deze tijd heb ik geen goede herinneringen.”


Toekomst

Minh getuigt van kracht. “Toch probeerde ik de negatieve dingen die ik meemaakte achter me te laten. Gelukkig konden we na vijf maanden in de crisisopvang verhuizen naar een woning van LIMOR. Dit gaf ons meer vrijheid en zelfstandigheid. Door wat er allemaal met mijn moeder was gebeurd ging ik veel nadenken: wat wil ik met mijn toekomst? Eén ding was zeker: ik wilde graag doelgericht aan mijn carrière en toekomst werken! Mijn keuze om me verder te ontplooien in het kappersvak, bleek de juiste.”


Vechter

Zijn jeugdervaringen hebben Minh getekend. Gelukkig haalt hij de positieve leerervaringen eruit: “Mijn verblijf in de crisisopvang heeft me gevormd. Ik kom meer voor mezelf op en vecht voor mijn geluk. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze rijk willen zijn. Voor mij is rijkdom niet belangrijk. Tijdens een vakantie in Vietnam ontmoette ik een arm gezin op het platteland. Ze hadden bijna niets, maar waren heel gelukkig samen. Rijk zijn maakt niet gelukkig, dat heb ik mij goed ingeprent. Ik heb nu een stabiele baan en een goede band met mijn familie. Die band wordt steeds sterker. Dat is voor mij rijkdom. Ik kies voor geluk en voor mijn passie!”