Housing First podcast

“Housing First geeft langdurig dakloze mensen weer vertrouwen in zichzelf, in anderen en in het leven”, vertelt Melanie Schmit, onze programmamanager Housing First in de podcast over Housing First. 
Deze maakten we in 2018 voor ons jaarbericht Noodsprongen, maar is inhoudelijk nog altijd actueel. Al is Housing First in Nederland de afgelopen twee jaar flink gegroeid. Toen telde Nederland 22  praktijken. Inmiddels is Housing First actief in maar liefst 35 gemeenten, verspreid over tien provincies. Samen met andere organisaties hopen we deze groei voort te zetten zodat we dakloosheid effectief kunnen oplossen. 
Wat is Housing First, waarom kiest LIMOR voor deze aanpak en hoe zijn we gestart? Melanie licht het toe in de podcast. Luister ernaar via onderstaande link.

 

 

Over de podcast

Melanie Schmit, manager Housing First bij LIMOR, vertelt bevlogen over dit succesvolle zorgconcept, gericht op langdurende dakloosheid. De geschiedenis van deze dakloze cliënten vertelt een opeenstapeling van noodsprongen waarbij alle hulpvormen ontoereikend bleken. Housing First start bij een universeel mensenrecht: een dak boven je hoofd. Met verrassende resultaten. Zo heeft Housing First in Finland geleid tot nagenoeg 0% dakloosheid. LIMOR boekt in Groningen, Friesland, Overijssel en Zuid-Holland ook successen voor cliënten met Housing First en Melanie maakt zich er hard voor dat het concept ook in Nederland de leidende aanpak wordt.

Meer weten over Housing First?

LIMOR biedt Housing First aan op verschillende plekken in Nederland. Heeft u behoefte aan een bezoek van een van onze Housing First experts? Neem dan contact op met Melanie Schmit (mschmit@limor.nl). U kunt op onze website ook meer lezen over Housing First. Lees hier verder