Begeleidingsgesprek op rolletjes

Skeeleren is terug van weggeweest. Onze collega Daisy, trajectondersteuner bij Housing First in Den Haag, besloot in deze coronatijd haar begeleidingsgesprekken anders vorm te geven. Haar wandelschoenen ruilde ze in voor skates. En het moet gezegd worden: het gesprek liep op rolletjes! 

 

Behoefte aan face-to-face contact

Daisy: “Ik begeleid iemand vanuit het Housing First traject. Tijdens eerdere huisbezoeken benoemde hij regelmatig dat hij vroeger veel skeelerde en dit graag weer eens zou willen oppakken. Ik had alleen als klein meisje op de skates gestaan, maar zei tegen hem dat ik het samen wel wilde proberen. Door het coronavirus zocht ik naar een andere invulling voor huisbezoeken, er blijft behoefte aan face-to-face contact. Daarom stelde ik voor om samen te skeeleren in het park. We trokken de skates aan en zo zijn we gestart. Het was hartstikke leuk. Hij had niet verwacht dat ik sneller zou kunnen skeeleren en geeft mijn langere benen de schuld ;-).


Het skeeleren is een mooie manier om elkaar in het echt te kunnen zien en spreken en tegelijkertijd rekening te houden met de geldende maatregelen. Bovendien is het fijn om in de buitenlucht te zijn, te bewegen én te zien dat iemand zichtbaar geniet van deze vorm van contact.” 
 
 

Delen: 
Plus