Friesland is een straatadvocaat rijker

Stanley ter Haar mag zich de eerste straatadvocaat van Friesland noemen! Het initiatief komt van Stichting Straatadvocaat Leeuwarden en wordt gefaciliteerd door LIMOR. Op 4 oktober a.s. vindt de officiële aftrap plaats in Leeuwarden. Ook kennismaken met de straatadvocaat? Lees de uitnodiging onderaan dit bericht.

 

Bruggen slaan

Het concept straatadvocaat bestaat al een paar jaar. De eerste waren in de Randstad te vinden. ,,Het belangrijkste kenmerk van de straatadvocaat is zijn onafhankelijkheid”, zegt Ter Haar. ,,Ik werk niet voor een organisatie die overheidsgeld ontvangt en daardoor bepaalde belangen heeft. Ik heb geen financiële belangen en probeer een brug te slaan tussen mijn cliënt en de systeemwereld van instanties als jeugdzorg of de maatschappelijke opvang.”

 

Geen jurist

Hoewel zijn beroepsnaam het tegendeel doet vermoeden is Ter Haar geen jurist. ,,Ik ben sociaal-cultureelwerker, maar de term advocaat wordt gebruikt omdat ik belangen behartig. Bovendien geeft hij iets meer gewicht waardoor bepaalde deuren gemakkelijker open gaan.” Zijn werk kent een outreachend karakter. ,,Ik ken de taal van de straat en dat van kantoor, hiermee kan ik fungeren als bruggenbouwer. Voor mij staan de mensen voorop, ik ben er voor de kwetsbaren die het gevoel hebben dat er niemand naar hen luistert en van het kastje naar de muur worden gestuurd.”

 

Subsidie

Samen met LIMOR is Ter Haar betrokken geweest bij het uitwerken van de subsidieaanvraag. Een startsubsidie is toegekend door ZonMW (De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie). Met dat geld kan het project in ieder geval tot dit najaar door. De stichting Straatadvocaat Leeuwarden is nog op zoek naar structurele financiering voor het project.

 

Officiële aftrap

Op 4 oktober a.s. is de aftrap van de eerste straatadvocaat in Friesland. Wilt u ook kennis komen maken?

Wanneer:             4 oktober 2019
Waar:                   Blokhuispoort, Leeuwarden
Tijd:                     13.00 tot 17.00 uur (voor professionals / netwerkpartners)
 

Het ochtendprogramma is alleen toegankelijk voor cliënten en staat in het teken van ontmoeting en uitwisseling tussen cliënten vanuit het hele land. N.B. We zouden het waarderen als zorgprofessionals hun cliënten zouden willen wijzen op het ochtendprogramma en/of hen mee willen nemen naar het middagprogramma.  

Aanmelden kan via: info@straatadvocaatleeuwarden.nl​. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst, ontvangt u het volledige programma.

Delen: