LIMOR lanceert Housing First Gids Nederland

Dirk Huisman heeft tijdens het congres ‘De Woonladder Voorbij’ in Utrecht op dinsdag 19 november het eerste exemplaar van de Nederlandse Housing First gids aan Housing First-deelnemer en covermodel Maarten overhandigd. Daarmee is de gids officieel gelanceerd. 

 

Maarten nam de gids in ontvangst en lichtte toe wat Housing First voor hem heeft betekend: "Voor mij is verandering gekomen toen mensen weer in mij gingen geloven. Ze vroegen mij: 'Wat is goed voor jou?' en 'Wat wil jij?' Door mijn verslaving was ik alles kwijtgeraakt. Dankzij mijn eigen huis kreeg ik mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen maar ook het respect voor het leven terug. Doordat ik een huis kreeg, ben ik weer gaan voelen. Het is menswaardig om een woning te krijgen."


De Nederlandse versie van de Housing First Gids is meer dan een vertaling van de Engelse variant. De inhoud is aangepast aan de Nederlandse context. Dat maakt de gids nuttig voor zowel beleidsmakers als hulpverleners. De gids geeft een introductie van Housing First, een beschrijving van de kernprincipes en beschrijft daarnaast hoe ondersteuning en huisvesting gerealiseerd kunnen worden. 

 

De Housing First Gids Nederland is op initiatief van LIMOR en met steun van het ministerie van VWS, Federatie Opvang en The Housing First Europe Hub tot stand gekomen. LIMOR gelooft in Housing First. We begeleiden op basis van mogelijkheden en staan voor onvoorwaardelijke steun. 

 

Housing First heeft inmiddels ruim bewezen dat de aanpak werkt. Ten minste acht op de tien mensen blijft stabiel gehuisvest, dat is geweldig. WE streven natuurlijk naar meer, naar een samenleving waarin dakloosheid tot het verleden behoort. Daarrvoor hebben we Housing First nodig. Want dakloosheid beëindigen begint wat ons betreft met voorzien in huisvesting. 

 

Aan de slag!

Wilt u ook aan de slag met Housing First, of meer weten? Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij implementatie van Housing First. Maar ook voor andere vraagstukken of om te hepen hulpverlening te verbeteren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl 

 

Download de gids op de pagina van Housing First.

Delen: