Woonproject Convident in Zwolle geannuleerd 

Zwolle, 13 juli 2020

Door het wegvallen van de financiering zijn wij helaas genoodzaakt het woonproject Convident in Zwolle te annuleren. Convident is een innovatief woonproject in de stad Zwolle waarbij 8 studenten samenwonen met 7 cliënten van LIMOR. Het project is een samenwerking van LIMOR met Gemeente Zwolle, deltaWonen en SSH. Met alle partijen is overeengekomen dat het woonproject Convident, door terugtrekken van de benodigde financiering, momenteel geen doorgang kan vinden. 


Vertrouwen in unieke woonvorm in toekomst

LIMOR heeft nog steeds alle vertrouwen in deze unieke woonvorm en kijkt terug op een goede samenwerking. We hopen het woonproject, in deze of andere vorm, in de toekomst alsnog te kunnen voortzetten.

Over Convident

Convident is een innovatief woonproject waarbij 7 studenten samenwonen met 7 cliënten van LIMOR. Met elkaar vormen zij een community. Voor mensen die uit detentie komen kan de overgang naar buiten erg groot zijn. Door gedetineerden in de laatste fase van detentie, ex-gedetineerden (met toezicht) en cliënten met toezicht te laten samenwonen met mensen zonder strafblad, kunnen zij geïnspireerd raken om een nieuwe start te maken. 

Ontmoeten en het leven in de community staat centraal bij Convident. Deelnemers krijgen ondersteuning van ambulante begeleiders. Hierbij wordt altijd zorgvuldig gekeken naar de individuele hulpvraag. Overdag gaan mensen naar hun werk of naar een vorm van dagbesteding. In de avond en in het weekend is er ruimte voor groepsactiviteiten.

 

Delen: