Sociale inclusie

Vijfde kernprincipe Housing First Jongeren

Plus

Veel jonge mensen die dakloos zijn of geen stabiele woonsituatie hebben ervaren uitsluiting. Sociale inclusie is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van jongvolwassenen. Bovendien komt de stabiliteit van wonen in gevaar wanneer iemand sociaal geïsoleerd is. Daarom vormt het bevorderen van sociale inclusie een belangrijk onderdeel van Housing First Jongeren.

 

Onze focus ligt op het opbouwen van sterke punten, vaardigheden en relaties. Zo stimuleren we deelname aan zinvolle activiteiten zoals werk of opleiding. Op deze manier krijgt iemand weer een duidelijke plek in de samenleving. Ook helpen we bij het opbouwen van een netwerk waar iemand op terug kan vallen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het herstellen van de banden met familie, maar ook om het aangaan van nieuwe relaties. 

Dankzij zijn eigen woning kon Jeremy deelnemen aan het traject De Harde Leerschool. "Met dit traject komen we door met elkaar te rugbyen weer terug op de banenmarkt. Daar ben ik nu heel intensief mee bezig."

> Housing First Jongeren: een goede start voor iedereen

Plus
Ook aan de slag met Housing First Jongeren?

Wij kunnen helpen! Wij zijn beschikbaar om te adviseren, begeleiden en trainen bij de implementatie van Housing First Jongeren. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 085 – 485 6000 of per e-mail: housingfirst@limor.nl